Article publicat a okcat.cat el dia 27 de desembre passat:

Gairebé 5000 persones s’han donat cita aquesta tarda al Palau Blaugrana per presenciar una vegada més la selecció de Catalunya d’hoquei patins. Tant la selecció masculina com la femenina no han tingut el seu millor dia ja que han perdut els seus partits, però en aconteixements d’aquesta magnitud el resultat és el de menys. El més important és que, una vegada més, s’ha respirat hoquei del bo a casa nostra. Catalunya s’ha reivindicat com una selecció de nivell mundial, tant pel que s’ha vist a la pista com pel que s’ha vist a la graderia. Dues mostres evidents i lògiques que ens indiquen que Catalunya acabarà sent, tard o d’hora, oficial a tot el món i no només a Catalunya i a sud-amèrica.

Les seleccions catalanes han tingut dos rivals de molt nivell com són el combinat femení Reno World All Stars i l’Argentina, subcampiona del món. L’equip Reno entrenat per Josep Enric Torner ha vençut a les noies de Josep Maria Barberà per 5 gols a 6 en un partit amb dues parts molt diferenciades. La primera ha estat de tempteig, mentre que la segona ha tingut un joc molt més directe i ofensiu amb gran quantitat de contraatacs. Al descans l’equip Reno dominava per 1 a 3, però a la segona meitat, amb la feina de la formigueta, Catalunya ha treballat fort per capgirar el marcador 4 a 3. Incomprensiblement, quan la feina semblava gairebé rematada, Catalunya s’ha vist sorprès per l’equip Reno que ha matat el partit a base de contraatacs, tots ells molt ben dirigits i culminats per la jugadora argentina Leticia Corrales, de l’Arenys de Munt, autora de 4 dels 6 gols del seu equip. Per Catalunya ha destacat Motxa Barceló, que ha fet 3 gols i al seu estic fins i tot hi ha tingut l’empat a pocs segons del final.

El partit masculí tampoc se l’ha pogut emportar Catalunya, que ha vist com una gran Argentina amb jugadors de luxe treia el millor de si al parquet del Palau Blaugrana. El resultat de 5 a 7 és la prova de l’espectacle que s’ha vist aquesta tarda en un partit dominat pels argentins en tot moment, però amb una Catalunya sempre amb opcions de remuntada. S’ha notat en els jugadors argentins molta compenetració i una qualitat individual que a més d’un deixava la boca oberta. Molts són els pares que avui, acompanyat dels seus fills en aquesta Festa del Patí, se’ls miraven i els deien “a veure si aprens a fer això”. Per sobre de tot, a l’Argentina han destacat dos jugadors de l’OK Lliga, Pablo Álvarez i Reinaldo Garcia. Els dos han marejat la defensa catalana i han fet jugades inversemblants.

Al descans, l’Argentina manava en el marcador per 0 a 1, mostra del respecte que es tenien les dues seleccions. Però a la segona part els equips s’han destapat i s’han vist un bon grapat de gols, alguns de falta directa i penal. Els argentins han anat dominant sempre per dos o tres gols de diferència, però no ha estat fins als últims minuts que han sentenciat marcant el 4 a 7. Al final, Marc Gual arreglava el marcador fins aquest 5 a 7 final en un partit que potser aquest estiu podria ser la final de la Copa Amèrica que s’ha de disputar enguany a Catalunya.

CATALUNYA: Jaume Llaverola, Roger Rocasalbas, Jordi Bargalló, Joan Feixas, Marc Gual -cinc inicial- Mia Ordeig, Jepi Selva, Edu Fernández, Titi Roca i Guillem Trabal.

ARGENTINA: Kenan, Emmanuel Garcia, Mariano Velázquez, Reinalo García, Pablo Álvarez -cinc inicial- Pablo Martín, Lucas Ordóñez, Mario Rodríguez i Valentín Grimalt.

GOLS: 0-1 Emmanuel García, min. 11; 0-2 Lucas Ordóñez, min. 28; 1-2 Rocasalbas, min. 31; 1-3 Pablo Àlvarez, min. 34; 2-3 Titi Roca, min. 34; 2-4, Pablo Álvarez, min. 38; 2-5 Lucas Ordóñez, min. 44; 3-5 Jordi Bargalló, min. 45; 4-5 Mia Ordeig, min. 47; 4-6 Reinaldo García, min. 47; 4-7 Reinaldo García, min.49; 5-7, Marc Gual, min. 49

ÀRBITRES: Valverde i Molina

CATALUNYA: Laia Vives, Motxa Barceló, Anna Casarramona, Berta Tarrida, Maria Majó -cinc inicial- Maria Rosa Tamburini, Emma Corominas, Paula Torner, Maria Diez i Laia Salicrú.

RENO WORLD ALL STARS: Cate Ortega, Carolina Escobar, Leticia Corrales, Marina Rodríguez, Maria Herron -cinc inicial- Natalia Corrales

GOLS: 0-1 Marina Rodríguez, min. 4; 1-1 Anna Casarramona, min. 19; 1-2 Adriana Gutiérrez, min. 19; 1-3 Leticia Corrales, min. 25; 2-3 Motxa Barceló, min. 34; 3-3 Motxa Barceló, min. 37; 4-3 Anna Casarramona, min. 46; 4-4 Leticia Corrales, min. 47; 4-5 Leticia Corrales, min. 47; 4-6 Leticia Corrales, min. 48; 5-6, Motxa Barceló, min. 49

ÀRBITRES: Marc Soler i Ivan Gutiérrez.

Font: OKcat.cat