La selecció catalana femenina d’hoquei sobre patins ha accedit a disputar la final de la Copa Amèrica 2007 després de vèncer al partit de semifinals al combinat dels Estats Units per un contundent 9 a 0. Al partit decisiu, el de la final de la competició, les catalanes no han pogut superar la selecció xilena que s’ha imposat per un ajustat 5 a 4.

A la una de la matinada, hora catalana, d’aquest dimarts els equips de Xile i Catalunya han disputat el matx que havia de decidir el títol de la Copa Amèrica 2007 d’hoquei sobre patins femení.

A la final han arribat els dos equips més forts de la competició, les catalanes amb la il·lusió de demostrar el seu potencial guanyant el campionat i les xilenes amb les ganes de demostrar que són les campiones del món.

Finalment la selecció de Xile ha guanyat a Catalunya per 5 a 4 en un partit disputat fins el darrer minut, quan s’ha decidit amb un gol a 40 segons del final. Aquest gol que se sumava als altres quatre que prèviament havia marcat la local Francisca Puertaha decantat un partit que ha tingut una igualtat constant ja que el resultat a la mitja part era d’igualtat a 2 gols.

Les jugadores catalanes han fet un bon campionat tot i que a la final no han pogut repetir la victòria que van aconseguir contra les campiones del món a la fase regular. La selecció catalana és la que han marcat més gols i la que n’ha encaixat menys.

Font : www.esportcatala.com