ESPECTACLE I ALICIENTS EN UN DERBI CLÀSSIC

Algú va escriure fa molt temps que els derbis sempre són partits especials, diferents. El de la nit d’aquest dimarts n’és una prova més. Roncato Patí Vic i Güell Voltregà van tornar a deixar clar que l’hoquei patins és un esport que aporta espectacle. Qualsevol purista de l’hoquei no signaria aquestes afirmacions. El partit va està ple d’errades tàcticament i tècnicament parlant. Les dues aficions però, s’ho van passar bé. L’Olímpic, amb més de 1500 persones, feia goig de veure.

Probablement ha set un dels derbis més atractius dels darrers anys. L’equip de Pujalte lluita amb el liderat amb el Barça, i els de Sant Hipòlit veuen jornada darrera jornada com aquest nou projecte de Ricard Muñoz té bon aire i agafa consistència.

I als sis segons de partits gol de Jordi Adroher. Un dels gols més ràpids en la història dels derbis. De fet, ja ho podem avançar, Adroher començava a signar el seu millor partit des de que va signar pel Roncato Patí Vic. Els primers minuts de derbi van ser domini total de l’equip vigatà. Dues faltes directes consecutives van servir per a que SuperAdro signés el seu trident de gols en els primers cinc minuts de partit. El públic vigatà olorava i desitjava golejada. El de Sant Hipòlit s’il•lusionava en una hipotètica remuntada.

I la remuntada va arribar. Abans de la mitja part els blanc i blaus havien fet pujar dos gols a l’electrònic i el partit estava obert. La recta final del primer temps va està plena d’irregularitats. Pel Roncato, la nota més negativa va ser la lesió del capità Titi Roca.

A la represa hi va haver alternatives en el domini de la bola. Els dos porters van signar bones aturades. De fet, qualsevol dels dos conjunts podia haver marcat, però va ser Jordi Galán qui va fer pujar el 4 a 2. El gol no va servir per decidir el matx, ja que Francesc Bargalló, amb un gol marca de la casa des de fora el quadre tornava a ficar l’equip de Sant Hipòlit dins el partit.

Però aquest serà recordat com el derbi de Jordi Adroher, i el crac va tornar a fer acte de presència. Faltaven poc més de dos minuts pel final i el jugador nascut a Ribes de Freser i fet a Maçanet, va fer una jugada genial que va deixar en evidència en un metre quadrat a tota la defensa del Voltregà. La genialitat, que probablement a l’Olímpic només han signat jugadors com Pep Benito o Albert Martinell, va acabar en falta. Però aquesta vegada fins i tot el destí va veure clar que aquella acció mereixia gol. El Roncato va treure la falta, la va recollir el mateix Adroher i en una acció personal, acaronant la bola amb l’estic, tractant-la com si fos una peça delicada, la va introduir dins la porteria voltreganesa. L’Olímpic es va rendir a Jordi Adroher.

Font: Dorsal