Fa anys que l’hoquei està perdent importància. Només cal veure els mitjans de comunicació (diaris, ràdios, televisions…) i la importància que hi donen per veure que cada vegada és un esport més minoritari. Fins i tot, cada vegada hi ha menys públic als pavellons. Només clubs com el Vic i el Reus, o en els seus dies el Voltregà, i en contades ocasions el Noia són capaços d’omplir els pavellons. Els més greu, però, és el menyspreu de TV3 cap a l’hoquei patins. Són contades les vegades que es retransmeten partits en directe, i quan ens n’ofereixen algun, sempre hi ha alguna cosa o altre sorprenent.
Dies com la final de la copa del rei, en què TVC va retransmetre simultàniament el Vic-Barça amb un partit de bàsquet Manresa-Barça. Què passa, que el FCBarcelona és tant important que passa per damunt de la resta de clubs? És que és més important un partit de lliga regular de bàsquest (que se’n retransmet un partit cada diumenge al migdia) que la final de la copa del rei d’hoquei patins? O el quart partit de semifinals de la lliga. Cinc minuts abans d’acabar el partit, TVC connecta amb un partit de lliga de fubtol de 2a, un Elx-Girona, i reprèn la transmissió a falta de 50 segons per acabar el partit. Durant aquest temps, ni una paraula del partit del Vic. És que no es podien esperar que s’acabés el partit i llavors connectar amb el futbol? A més a més, si tenim en compte que la connexió a Elx va començar un parell de minuts abans que comencés el partit. Tan important era que no es podien esperar?
I en aquest partit els aficionats del Vic hem pogut veure una metamorfosi del periodista Joan Ramon Vallvé. Durant la final de la copa d’Europa es va mostrar clarament a favor del Reus, i durant la copa del rei va mantenir la neutralitat durant el Vic-Liceo adduint que hi havia jugadors catalans a l’equip gallec. Doncs durant el 4t partit es va mostrar clarament a favor del Vic. Ara, que també li va costar celebrar el gol de Marc Torra. A què va venir aquest canvi?
Fins i tot encara podríem dir que aquest periodista parla des de la desinformació. Al començament del partit va assegurar que en Galan l’any que ve ja no jugarà al Vic. De moment, no hi ha res oficial, només rumors. I a part de donar-ho per segur, es va atrevir a dir que era per voluntat dels socis, que volíem jugadors de casa. És cert que sempre hem defensat tenir jugadors de la cantera, però mai hem demanat que es faci fora a Jordi Galan. És més, sempre l’hem defensat, animat i hem cregut que quan ha estat a la pista ha demostrat la seva vàlua. Acusar a l’afició de la seva marxa ens sembla un atac indiscriminat cap al soci vigatà. Estem orgullosos de tu, Jordi, i esperem veure’t molts anys blanc i vermell. Fins i tot ha dit que en Carbó estava lesionat. Sí, és cert que encara arrossega molèsties de Bassano, però no ha jugat per unes angines. O sigui que de lesió, res de res. En definitiva, pura desinformació.
Senyors de TV3, no cal ser tant partidistes, ni Reus ni Barça. Tots els clubs catalans ens mereixem el mateix respecte, i l’hoquei patins es mereix un tracte digne. Si volem que un esport tan bonic no s’ensorri, no cal que la televisió pública del país ajudi a perjudicar-lo d’aquesta manera.